Tarihçe

Bu bölümde, havacılık sektörüne uluslararası standartlarda, nitelikli bakım ve onarım personeli yetiştirilir. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü'nde Avrupa Birliği standartları (EASA), SHY-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği ve SHY-147 Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliği gerekliliklerine uygun eğitim verilmektedir. Fakülte, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün SHY-147 Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları yetkisine sahiptir.

Öğrenciler, teorik derslerin yanı sıra aerodinamik, hidrolik sistemler, malzeme, CAD/CAM, bilgisayar laboratuvarları, gövde, motor, bremze atölyeleri ve Fakülte bünyesindeki SHY-145 onaylı bakım tesislerinde uygulamaya yönelik eğitim almaktadır. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü'ne merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. İngilizce hazırlık programı isteğe bağlıdır. Zorunlu staj süresi altmış iş günüdür.

Mezunları; Türk Hava Yolları, özel havayolu işletmeleri, havaaracı bakım merkezleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin teknik bölümlerinde çalışmaktadır.